Hondenschool

Lupo

Gedragsdeskundige

GEDRAGSBEGELEIDING
Honden vertonen verschillende manieren van gedragingen. Voor onze honden is het ‘gewoon hondengedrag’. Voor sommigen eigenaren is het niet altijd gewenst gedrag wat de hond vertoont. Vaak ligt het ontstaan van probleemgedrag in een hele belangrijke periode van de hond, de socialisatieperiode, maar ook stress is vaak een belangrijke oorzaak of traumatische ervaringen spelen een rol. Ook kan er een lichamelijke oorzaak aanwezig zijn.

Als gediplomeerd gedragsdeskundige (opleiding gevolgd van Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld en de PDTE opleiding van Turid Rugaas) kom ik bij u aan huis langs voor een gedragsconsult, hier zie ik de hond namelijk in zijn eigen omgeving. Tijdens dit consult neem ik een vragenlijst met u door over het gedrag van de hond en ik zal uw hond uitvoerig observeren. In ongeveer 2 uur krijg ik een zo goed mogelijk beeld en inzicht in het "probleem"gedrag van uw hond en de reden hiervan. Vervolgens ga ik u een (her) opvoedingsadvies voorleggen, tevens krijgt u nagestuurd een uitgewerkt behandelplan met daarin opgenomen de diagnose en het advies nog op papier. Vervolgens volgen er nog een 3 tal telefonische consulten en zo nodig een herhalingsconsult, (kosten herhalingsconsult niet inbegrepen) over de voortgang van uw hond. Ook als u tussentijds vragen heeft kunt u uiteraard bij mij terecht.

Realiseer u zich wel, dat voor de meeste gedragsproblemen geen kant en klare oplossing bestaat. U moet zelf ook tijd investeren om het gedrag van uw hond te veranderen. Dit vraagt om inzet en doorzettingsvermogen van u als eigenaar.

Gedragsbegeleiding is de eerste stap, maar U en uw hond hebben er zeker een hondenleven lang plezier van!

Ongewenst gedrag is gedrag van de hond wat door de eigenaar als onplezierig wordt beschouwt. Maar onderschat u a.u.b. niet, het gedrag wordt vaak vertoont omdat de hond de situatie ook als onprettig ervaart. Voorbeelden van ongewenst gedrag zijn;

• niet alleen kunnen zijn,
• slopen,
• niet komen na geroepen te zijn,
• najagen fietsers, trimmers enz.
• over activiteit,
• onzindelijkheid
• overmatig blaffen,
• agressief gedrag naar mensen e.o. andere honden of dieren, etc,
• uitvallen naar andere honden, mensen, fietsers etc,
• trekken aan de lijn of opspringen,
• angst voor mensen, honden, kinderen etc,
• verdedigen van voer, speeltjes etc,
• zelfbeschadiging door overmatig likken of bijten,
• hyperactiviteit

Het probleemgedrag veroorzaakt onrust en vaak een gebrek aan veiligheid bij uw hond. Wanneer uw hond ongewenst gedrag vertoont is het belangrijk om zo snel mogelijk deskundige hulp in te schakelen. Ongewenst stopt namelijk nooit vanzelf, de kans is groot dat het zelfs verergerd. Goedbedoelde adviezen van familie, vrienden en andere hondeneigenaren leveren vaak geen verbetering op. Dat komt omdat ieder probleem vraagt om een andere aanpak. Dus wanneer u een professioneel (her)opvoedingsadvies wilt kan u hierbij van dienst zijn.

Wilt u een afspraak maken ? Mailt u mij dan s.v.p. Ik plan met u kosteloos een belafspraak in a 20 minuten voor een eerste kennismaking . Op die manier krijg ik inzicht in de situatie en kan er vervolgens een afspraak worden gemaakt voor het huisbezoek.

De kosten voor een huisconsult zijn € 147,50 (inclusief 21% BTW). Na 15 km komen er reiskosten bij a € 0.35 ct p/km ( en eventuele parkeerkosten). Gelieve deze kosten kontant af te rekenen.

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LUPO is gecertificeerd bij de PDTE en de APBCT vzw Association for pet behaviour, coaching en training.

www.gedragstherapeuten.be
www.gedragstherapeuten.nl

Tags: puur, bach, hs-lupo, puur & bach producten

Contactgegevens

HONDENSCHOOL LUPO
Bolgerijsekade 1
4121ER, Everdingen

06 14 03 18 71
Kvk 30239758
Btw 1707.81.793.B.01
Bank: NL41INGB0008993316

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.

Ik begrijp het

Social Media

facebook-social

Hus-Logo-WHITE2