Gedragsbegeleiding

Honden vertonen verschillende manieren van gedragingen. Voor onze honden is het ‘gewoon hondengedrag’. Voor sommigen eigenaren is het niet altijd gewenst gedrag wat de hond vertoont. Vaak ligt het ontstaan van probleemgedrag in een hele belangrijke periode van de hond, de socialisatieperiode, maar ook stress is vaak een belangrijke oorzaak, of traumatische ervaringen spelen een rol. Ook kan er een lichamelijke oorzaak aanwezig zijn. Als gediplomeerd gedragsdeskundige (opleiding gevolgd van Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld en de PDTE opleiding van Turid Rugaas) kom ik allereerst bij u aan huis langs voor een gedragsconsult. Tijdens dit consult neem ik een vragenlijst met u door over het gedrag van de hond en ik zal uw hond uitvoerig observeren. In ongeveer 2 uur krijg ik een zo goed mogelijk beeld van het gedrag van uw hond en inzicht in het gedrag en de reden hiervan. Vervolgens  ga ik u een (her) opvoedingsadvies  voorleggen  en krijgt u tevens  nagestuurd een uitgewerkt behandelplan met daarin de diagnose en het advies nog op papier. Vervolgens volgen er een aantal telefonische consulten en zo nodig een herhalingsconsult, (herhalingsconsult is niet inbegrepen) over de voortgang van uw hond. Ook als u tussentijds vragen heeft kunt u uiteraard bij mij terecht.

Realiseer u zich a.u.b. wel dat voor de meeste gedragsproblemen geen kant en klare oplossing bestaat. Gedragsbegeleiding met een deskundige is een eerste stap. U moet zelf ook veel tijd en energie investeren om het gedrag van uw hond te veranderen. Dit is niet altijd makkelijk en vraagt om inzet en doorzettingsvermogen van u als eigenaar. Maar het is de investering meer dan waard! U en uw hond hebben er een hondenleven lang plezier van.

Ongewenst gedrag is gedrag van de hond wat door de eigenaar als onplezierig wordt beschouwt. Maar onderschat u a.u.b. niet, het gedrag wordt vaak vertoont omdat de hond de situatie ook als onprettig ervaart, omdat het stress, onzekerheid of zelfs angst oplevert voor de hond. Voorbeelden van ongewenst gedrag zijn;

• niet alleen kunnen zijn,
• slopen,
• niet komen na geroepen te zijn,
• najagen fietsers, trimmers enz.
• over activiteit,
• onzindelijkheid
• overmatig blaffen,
• agressief gedrag naar mensen e.o. andere honden of dieren, etc,
• uitvallen naar andere honden, mensen, fietsers etc,
• trekken aan de lijn of opspringen,
• angst voor mensen, honden, kinderen etc,
• verdedigen van voer, speeltjes etc,
• zelfbeschadiging door overmatig likken of bijten,
• hyperactiviteit

Het probleemgedrag veroorzaakt onrust en vaak een gebrek aan veiligheid bij uw hond. Wanneer uw hond ongewenst gedrag vertoont is het belangrijk om zo snel mogelijk deskundige hulp in te schakelen. Ongewenst stopt namelijk nooit vanzelf, de kans is groot dat het zelfs verergerd. Goedbedoelde adviezen van familie, vrienden en andere hondeneigenaren leveren vaak geen verbetering op. Dat komt omdat ieder probleem vraagt om een andere aanpak. Dus wanneer u een professioneel (her)opvoedingsadvies wilt kan u hierbij van dienst zijn.  

De kosten voor een huisconsult zijn € 147,50 (inclusief 21% BTW). Na 15 km komen er reiskosten bij a € 0.35 ct p/km ( en eventuele parkeerkosten). Gelieve deze kosten contant af te rekenen na het bezoek.

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of twijfelt u of gedragsbegeleiding kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Tel. 06 1403 1871
E-mail info @ hs-lupo.nl

LUPO is gecertificeerd bij de PDTE en de APBCT vzw Association for pet behaviour, coaching en training.

www.gedragstherapeuten.be
www.gedragstherapeuten.nl

gedragstherapeut

Contactgegevens

HONDENSCHOOL LUPO
Bolgerijsekade 1
4121ER, Everdingen
06 14 03 18 71
Kvk 30239758
Btw 170781793B01
Bank: NL91RABO0134507541

Social Media

facebook-social

Hus-Logo-WHITE2