Nieuws

Honden stikken in hete auto, overheid wil maatregelen

He he de overheid gaat actie ondernemen…
Helaas moesten hier een heel aantal honden de dupe van zijn….
De handen ineengeslagen met de sophia vereniging gaat het hoop ik goed komen!!!

Voor en nadelen van een flexlijn?

Een flexilijn is kunststof kastje waar een katrol in verwerkt zit om een lijn in en uit te laten schuiven. Ze zijn er in veel varianten met dunne lijnen en platte lijnen erin verwerkt. Ook diverse afmetingen qua lengte zijn verkrijgbaar: 3, 5, 7, 8 en 10 meter. Tegenwoordig de flexlijn zelfs ‘pimpen’ met bijvoorbeeld een extra voerbakje, lampje, poepzakhouder of verschillende bevestigingslijntjes.

Er zit een remknop op, waardoor de lijn stopt met uitrollen als je erop drukt en vaak zit er een schuifje, waardoor je de lijn vast kunt zetten op de gewenste lengte.

Er zijn voor- en tegenstanders van het gebruik van deze lijnen t.o.v. de gebruikelijke hondenlijn. Zoals elk product, dat voor de hond is uitgevonden (of is het voor de gebruiker uitgevonden?) kent ook de flexlijn zijn voor- en nadelen. Wat zijn de do’s & don’ts? Waar moet je op letten?

Mogen honden emoties tonen?

Wat is het fijn om tot een diersoort te behoren die over de juiste anatomie beschikt om veel verschillende klanken voort te brengen. Met al deze klanken kan ik woorden en zinnen maken die anderen begrijpen. De verworven menselijke taal en het Latijnse schrift zorgen er ook nog eens voor dat ik dit allemaal zwart op wit kan zetten, in boekvorm of op het web. Met 26 letters kan ik eindeloze combinaties maken en tot in detail communiceren wat er in mij omgaat. Wat een rijkdom!

Ontaard spel, verergert problemen snel

Gebrek aan spel kan problemen opleveren. Honden spelen niet altijd als ze samen loslopen. Ontspannen loslopen is prima! Als honden niet spelen, hoeft dat geen probleem te zijn. Honden lopen namelijk ook heel vaak samen ontspannen los, zonder dat ze spelen. Ze lopen dan samen op, snuffen samen, etc. Dat kan heel prima en gezellig voor ze zijn. Er hoeft niet altijd gespeeld te worden. Sommige honden spelen nooit, maar hebben het toch goed samen.

Dominantie-theorie om het gedrag van honden te verklaren is gepasseerd station

Science Daily (25 mei 2009): Nieuw onderzoek laat zien hoe het gedrag van honden al generaties lang verkeerd geïnterpreteerd wordt. Het blijkt zelfs dat het toepassen van onjuiste ideeën over het gedrag en de training van honden eerder ongewenst gedrag oplevert dan het bestrijdt. In het onderzoek wordt sterk getwijfeld aan dominantie-gerelateerde interpretaties van gedrags- en trainingsmethoden waarvan veel hondentrainers uitgaan.

Uw hond in de warmte

De eerste warme dag heeft zich aangediend en de eerste dode hond is alweer gevallen.
Gisteren in het nieuws een bouvier is overleden in een stilstaande en geparkeerde auto.
Helaas het is nog steeds onvoldoende bekend….
Hier volgend de tips en tricks, denkt u er goed om a.u.b.

Spierpijn bij de hond

Als je bedenkt dat, afhankelijk van de diersoort en conditie, zo’n 45% van het lichaam uit spieren bestaat, dan is het niet zo gek dat ook je hond, kat of paard weleens spierpijn heeft. Als je zelf spierpijn hebt, kun je besluiten om extra goed voor jezelf te zorgen, bijvoorbeeld met wat rustig bewegen, een warm bad en extra gezonde maaltijden. Voor dieren ligt dit uiteraard anders, ze kunnen niet zelf een warm kruikje maken en daarom is het goed om de signalen van spierpijn bij je dier te leren herkennen.

Onwetend-itis: nieuwe besmettelijke ziekte bij honden

U kent het vast wel de hond die wordt lastig gevallen door een andere hond omdat hij overenthousiast is, de Bully ook wel genaamd.
De bange hond (aangelijnd) waar de andere hond naartoe gaat of op af rent
Loslopende honden zonder manieren.
Het is enorm belangrijk dat u uw hond sociale vaardigheden aanleert. Wij mensen zijn ook sociale wezens maar ook wij leren alstublieft en dank je wel te zeggen en om ons voor te stellen.
Dit moet ook de (jonge) hond aanleren.
Laat hem dus regelmatig wisselende contacten opdoen met verschillende soortgenoten en het doe dit het liefst los.

Kom op cursus bij de hondenschool om de vaardigheden aan te leren onder begeleiding en bij probleem gedrag, zoals uitvallen aan de lijn, neem is contact op, want ook hier is wat aan te doen.
Vaak zijn dit n.l. bange honden die zichzelf zijn gaan verdedigen en roepen eigenlijk heel hard HELP. Ga weg….
Vooral bij kleine honden zie je dit veel gebeuren. Door gebrek aan socialisatie met soortgenoten (en mensen etc) worden ze enorm bang.

Wilt u met plezier wandelen de jaren dat u uw hond heeft, maar o zo belangrijk gunt u dit ook uw hond gun hem een gedegen socialisatie.

Voor meer informatie, bel of mail gerust.

een 2de kans hond nemen i.p.v een pup?

Met 2de kanshonden wordt in dit artikel verwezen naar honden die, ooit, een andere eigenaar hadden. Te denken valt aan asielhonden, honden die via Marktplaats en andere verkoopsites als tweedehands “artikelen” worden aangeboden, honden die via organisaties vanuit het buitenland naar Nederland zijn gekomen of honden die via andere kanalen van de ene naar de andere eigenaar zijn overgegaan. We bedoelen hier dus geen puppy’s mee. Het 2de kanshonden-spectrum is dus behoorlijk breed en veel honden hebben hun weg van de ene naar de andere eigenaar gevonden. Een aantal van die verhalen zijn echte succesverhalen, maar sommige verhalen zijn dat niet en het is belangrijk om ook deze verhalen te horen als je overweegt om een hond een 2de kans te geven.

Over erfelijkheidsproblematiek en wat elke hondenliefhebber voor zijn hond kan doen

Iedereen die wel eens een wolf heeft mogen zien, is onder de indruk. Het is een krachtig dier, zowel in lijf als in geest. Een dier dat als slimme overlever extreme natuurlijke situaties kan overleven. Hoe zit dit met de gedomesticeerde hond???

Honden kunnen wel degelijk jaloezie voelen

Kennen honden jaloezie? De meeste hondeneigenaren hebben wel eens gedragingen van jaloezie bij hun hond gezien, of kunnen we hier eerder spreken van antropomorfisme? Dichten we menselijke eigenschappen toe aan honden? Wat zegt de wetenschap hierover? Zijn honden wel eens jaloers?

Jaloezie is een complexe emotie waarvan lange tijd gedacht werd dat alleen mensen deze bezitten. Het is niet altijd duidelijk wat de functie van deze emotie is, maar waar de meesten het over eens zijn is dat er een ‘sociale driehoek’ nodig is, waarbij een buitenstaander zich mengt in een belangrijke relatie tussen twee individuen. Er is veel onderzoek gedaan naar jaloezie bij mensen en dan met name bij mensen die vreemdgaan of naar jaloezie binnen vriendschappen. Een theorie is dat kinderen uit hetzelfde nest concurreren om de zorg en aandacht van hun ouders. Als die theorie klopt, dan is het aannemelijk dat dieren deze emotie ook hebben om te overleven. Jaloezie kan ook een rol spelen bij de voortplanting, denk aan twee mannetjes die om hetzelfde vrouwtje vechten. Het is dus helemaal niet zo’n gekke gedachte dat de hond, een sociaal dier, jaloezie kent. Darwin onderschreef dit zelfs al in 1871.

Onderzoek van de universiteit van San Diego heeft dit uitgewezen.

Ik heb een probleem met mijn hond

Waarschijnlijk hebben we allemaal weleens advies gevraagd op Facebook en gekregen. Je zit misschien met het gedrag of de gezondheid van je hond in je maag en weet zo een-twee-drie geen oplossing meer te bedenken. Of je hond doet dingen die je niet kunt oplossen vanwege gebrek aan objectiviteit, bijvoorbeeld omdat je gevoel je daarin belemmert. Je gaat dan op zoek naar advies en Facebook is daarbij een handig hulpmiddel met direct resultaat qua reacties. Voor je het weet, reageren mensen met adviezen, meningen en opvattingen. De vraag is: zit er daadwerkelijk iets voor je tussen? Sluiten de adviezen aan bij je oorspronkelijke hulpvraag of is het toch niet helemaal wat je had verwacht?

De invloed van testosteron

Eerder heb ik het al gehad over castratie bij de reu en de teef. Testosteron neemt dan af maar wat is testosteron nu precies? Daar ga ik u nu uitleg over geven.

Niet enkel voor voortplanting of geslachtsdrift. Testosteron is bekend als het geslachtshormoon testosteron, ook wel androgeen genoemd. Veel mensen denken dat dit hormoon alleen werkzaam is met betrekking tot de voortplanting of de geslachtsdrift. Testosteron en alle andere geslachtshormonen doen echter heel veel meer dan alleen het ‘regelen’ van de voortplanting. De geslachtshormonen staan in dienst van het hele lichaam bij wel honderden processen. Dit geld voor zowel reuen als teven.

Kay border collie

Recentelijk heb ik 3 honden herplaatst voor eigenaren waar de hond niet meer paste om uiteenlopende redenen. Hele leuke en goede adressen hebben al deze honden gekregen. Uiteraard hoop ik voor u allen dat uw hond oud wordt bij u maar mocht er toch onverhoopt wat voorvallen en zou u hier hulp bij willen of iemand weten die hulp wenselijk vindt, dan kunt u ook hiervoor bij LUPO terecht. Maar uiteraard ook wanneer u op zoek bent naar een hond, ook dan kan ik hierin bemiddelen.

Poep eten

Honden zijn van nature aaseters en hun instinct is daarom ook zoeken naar eten. Niet eens het vinden van het eten zelf werkt al belonend in de hersenen maar ook het zoeken er naar. Aangezien deze behoefte al aanwezig is is het voor de hond een zeer gezonde bezigheid om dit ook gecontroleerd te laten doen. Zo kan de behoefte om het "struinen" naar in onze ogen smerig eten minder worden omdat de hond voldoende gelegenheid krijgt om te struinen naar "lekker" eten. Het advies luidt strooi elke dag wat voertjes snoepjes in je huis tuin of tijdens de wandeling zodat je hond wel de gelegenheid krijgt om eten te zoeken en vinden.

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

Contactgegevens

HONDENSCHOOL LUPO
Bolgerijsekade 1
4121ER, Everdingen

06 14 03 18 71
Kvk 30239758
Btw 1707.81.793.B.01
Bank: NL41INGB0008993316

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.

Ik begrijp het

Social Media

facebook-social

Hus-Logo-WHITE2