Nieuws

Vuurwerk (Angst)

Vuurwerkangst bij honden is naast onweer een van de moeilijkste problemen om aan te werken. In de meeste plaatsen wordt vuurwerk slechts 1 keer per jaar afgestoken. Een hond heeft daardoor nooit de mogelijkheid om er aan te kunnen wennen. En als het afgestoken wordt, dan zit de angst meteen zo diep dat je niet of nauwelijks meer tot de hond doordringt. Dit zorgt voor veel kopzorgen bij de eigenaren.

Het Hondenlichaam; het gebit

Deel 4 alweer deze maand van het hondenlichaam. Met deze keer het gebit van de hond. De hond heeft een carnivoren gebit. Dat betekent dat het gebit geschikt is om een prooi mee te vangen en te verscheuren. De sterke hoektanden vervullen een belangrijke functie bij het vangen van de prooi, de grote knipkiezen bij het verscheuren ervan.

Twee kanten van de trainingsmedaille

Of de Koninklijke Hondenbescherming haar mening wil geven over ‘positief trainen’. Een verzoek van mediastudenten, Jazeker!

Het derde zintuig; Het gehoor van de hond

Honden horen beter dan mensen, dat is velen bekend. Maar hoe zit het nu eigenlijk precies? Dit artikel is bedoeld om je een indruk te geven hoe goed het gehoor van een hond is in vergelijking met dat van de mens en kun je je meer inleven in de belevingswereld van de hond. Een pup wordt doof geboren. De oren van een pup gaan open aan het begin van de derde levensweek, de zogenaamde overgangsfase

Een goed opgevoede pup

Vaak hoor of zie je lijstjes voorbijkomen met wat een puppy allemaal moet leren om een stabiele en fijne huisgenoot te worden. Nergens zie ik wat de baas daarvoor eigenlijk moet leren en dat is toch de basis, hij zal het tenslotte moeten gaan overbrengen. Daarom heb ik een alternatief lijstje gemaakt. Een lijstje waarop een instructeur zich denk ik op moeten richten. Ik doe het graag in ieder geval! Vaak is er veelvuldig de term “moet” en “moeten” en” afleren”. Dat is eigenlijk niet waar. Ik hoop de cursisten te leren wat er bij de hond en in hondentaal gebeurt om op die manier inzicht te geven in het hoe, het wat en het waarom bij hun eigen puppy. Zodat zij in staat zijn de dingen te doen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van hun puppy..

Wat vinden honden echt niet leuk?!

Rekening houden met elkaar, leuke dingen doen en erop uit gaan met je hond is voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Honden zijn onderdeel van het gezin en worden bij veel activiteiten betrokken en dat is mooi! Maar heb je er wel eens bij stil gestaan of jouw hond dat allemaal ook wel leuk vindt? Wat zou jouw hond doen als hij zelf mocht kiezen of beter gezegd; wat zou jouw hond liever laten?

De neus van de hond

Iedere hond heeft een neus. Soms tot ergernis van de baas als deze snel een rondje wil maken en de hond overal wil ruiken, maar probeer je eens te verplaatsen in de hond. De neus van de hond kan verschillende kleuren hebben, van roze tot zwart, en heeft net als een vingerafdruk een unieke afdruk. Bekijk je de neus van voren dan zie je een neusspiegel met twee neusgaten. De neus is vochtig, gespierd en draaibaar. Een natte neus aan buiten- en binnenkant zorgt niet alleen voor reiniging, maar de hond kan hierdoor ook beter ruiken (geur opnemen).

Kleine grote mond

Kleine hondjes hebben altijd zo'n grote mond!” Eigenaars van grote honden hoor je hier vaak over. Ze worden letterlijk “gillend gek” van kleine draken die hun lobbesen belagen. Wat is dat toch, dat er zo’n wereld van verschil lijkt te zijn tussen groot en klein?

EHBO Cursus voor Honden (dieren)

Wilt u eerste hulp kunnen verlenen aan uw huisdier? Basiskennis weten over de gezondheid? Kortom leuk, nuttig en leerzaam! U kunt bij LUPO deelnemen aan een 2 daagse EHBO cursus, verdeelt over 2 avonden.

Het hondenlichaam

Het hondenlichaam bestaat uit een heel aantal elementen en zintuigen. Hierover ga ik u de komende maanden informatie over geven. Met elke maand een ander onderwerp.  Deze maand de zintuigen; de ogen. Wat ziet een hond?

Kies je hond bewust

Of een hond bij je past, wordt meer bepaald door zijn karakter dan zijn uiterlijk. Helaas kiezen veel mensen hun hond nog omdat ze hem mooi vinden. Ze beseffen niet dat achter het uiterlijk een karakter schuilgaat. Dat is jammer, want net als bij samenwonen met mensen, gaat ook bij samenleven met de hond juist daarom! Als je bij elkaar past, heb je het veel fijner samen.

Verminderde werking van de schildklier

Een verminderde werking van de schildklier bij de hond noemen we hypothyreoïdie. De schildklier bestaat uit twee kwabben die zich voor en opzij van het bovenste deel van de luchtpijp bevinden  De schildklier fungeert als de thermostaat van het lichaam en maakt een hormoon aan dat de stofwisseling in het lichaam stimuleert.

Ziekte van Weil

De ziekte van Weil is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door Leptospira interrogans. Het is een ziekte die nog frequent voorkomt. het is een ziekte die wordt overgedragen door urine van ratten. Het is dus vaak aanwezig in water. Aangezien veel honden met name in de zomer zwemmen is het dus met name dan gevaarlijk.
Honden worden hier voor jaarlijks gevaccineerd. Toch wil ik u op de hoogte brengen van deze vaak dodelijke ziekte.

Hondenbelasting

Na meerdere decennia een additionele bijdrage geleverd te hebben aan de gemeentekas, middels de Middeleeuwse hondenbelasting, gaan wij, hondenbezitters, uw gemeente opnieuw een plezier doen.
Wij doen u namelijk, helemaal gratis, een geniaal idee van de hand: ga mee met uw tijd en voer een hondenbijslag in!

Arthrose bij de (oudere) hond

Arthrose bij de (oudere) hond

Artrose is één van de meest frequente problemen in de dierenartsenpraktijk. Het is een vorm van slijtage van gewrichten waardoor bewegingsproblemen en pijn kunnen ontstaan. Het is een aandoening die vooral bij oudere honden gezien wordt maar in sommige gevallen ook bij jongere dieren voorkomt

<<  2 3 4 5 6 [78  >>  

Contactgegevens

HONDENSCHOOL LUPO
Bolgerijsekade 1
4121ER, Everdingen
06 14 03 18 71
Kvk 30239758
Btw 170781793B01
Bank: NL91RABO0134507541

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.

Ik begrijp het

Social Media

facebook-social

Hus-Logo-WHITE2