Nieuws

De neus van de hond

Iedere hond heeft een neus. Soms tot ergernis van de baas als deze snel een rondje wil maken en de hond overal wil ruiken, maar probeer je eens te verplaatsen in de hond. De neus van de hond kan verschillende kleuren hebben, van roze tot zwart, en heeft net als een vingerafdruk een unieke afdruk. Bekijk je de neus van voren dan zie je een neusspiegel met twee neusgaten. De neus is vochtig, gespierd en draaibaar. Een natte neus aan buiten- en binnenkant zorgt niet alleen voor reiniging, maar de hond kan hierdoor ook beter ruiken (geur opnemen).

Kleine grote mond

Kleine hondjes hebben altijd zo'n grote mond!” Eigenaars van grote honden hoor je hier vaak over. Ze worden letterlijk “gillend gek” van kleine draken die hun lobbesen belagen. Wat is dat toch, dat er zo’n wereld van verschil lijkt te zijn tussen groot en klein?

EHBO Cursus voor Honden (dieren)

Wilt u eerste hulp kunnen verlenen aan uw huisdier? Basiskennis weten over de gezondheid? Kortom leuk, nuttig en leerzaam! U kunt bij LUPO deelnemen aan een 2 daagse EHBO cursus, verdeelt over 2 avonden.

Het hondenlichaam

Het hondenlichaam bestaat uit een heel aantal elementen en zintuigen. Hierover ga ik u de komende maanden informatie over geven. Met elke maand een ander onderwerp.  Deze maand de zintuigen; de ogen. Wat ziet een hond?

Kies je hond bewust

Of een hond bij je past, wordt meer bepaald door zijn karakter dan zijn uiterlijk. Helaas kiezen veel mensen hun hond nog omdat ze hem mooi vinden. Ze beseffen niet dat achter het uiterlijk een karakter schuilgaat. Dat is jammer, want net als bij samenwonen met mensen, gaat ook bij samenleven met de hond juist daarom! Als je bij elkaar past, heb je het veel fijner samen.

Verminderde werking van de schildklier

Een verminderde werking van de schildklier bij de hond noemen we hypothyreoïdie. De schildklier bestaat uit twee kwabben die zich voor en opzij van het bovenste deel van de luchtpijp bevinden  De schildklier fungeert als de thermostaat van het lichaam en maakt een hormoon aan dat de stofwisseling in het lichaam stimuleert.

Ziekte van Weil

De ziekte van Weil is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door Leptospira interrogans. Het is een ziekte die nog frequent voorkomt. het is een ziekte die wordt overgedragen door urine van ratten. Het is dus vaak aanwezig in water. Aangezien veel honden met name in de zomer zwemmen is het dus met name dan gevaarlijk.
Honden worden hier voor jaarlijks gevaccineerd. Toch wil ik u op de hoogte brengen van deze vaak dodelijke ziekte.

Hondenbelasting

Na meerdere decennia een additionele bijdrage geleverd te hebben aan de gemeentekas, middels de Middeleeuwse hondenbelasting, gaan wij, hondenbezitters, uw gemeente opnieuw een plezier doen.
Wij doen u namelijk, helemaal gratis, een geniaal idee van de hand: ga mee met uw tijd en voer een hondenbijslag in!

Arthrose bij de (oudere) hond

Arthrose bij de (oudere) hond

Artrose is één van de meest frequente problemen in de dierenartsenpraktijk. Het is een vorm van slijtage van gewrichten waardoor bewegingsproblemen en pijn kunnen ontstaan. Het is een aandoening die vooral bij oudere honden gezien wordt maar in sommige gevallen ook bij jongere dieren voorkomt

Keuzevrijheid en regels als ying & yang

Zaterdag 2 mei verzorgde O&O een jubileumcongres met een goede spreker; Sabrina Brando Sabrina verstrekte inzichten over dierenwelzijn.


Eén van de elementen die Sabrina daarbij aanhaalde was “freedom of choice”. Keuzevrijheid krijgt vandaag de dag, terecht, veel aandacht binnen het dierenwelzijn. Net als mensen, hebben dieren het nodig om hun omgeving te kunnen beïnvloeden.

Diervriendelijke tips voor warme dagen

Na een toch best wel druilerig voorjaar komen er nu toch echt ook  (zeer) warme dagen aan.(hoop ik). Leuk n.l. voor de meeste mensen, maar voor dieren moeten we even extra opletten! Veel van onze huisdieren kunnen niet zo goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier. Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is.

<<  3 4 5 6 7 [8

Contactgegevens

HONDENSCHOOL LUPO
Bolgerijsekade 1
4121ER, Everdingen

06 14 03 18 71
Kvk 30239758
Btw 1707.81.793.B.01
Bank: NL41INGB0008993316

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.

Ik begrijp het

Social Media

facebook-social

Hus-Logo-WHITE2