Nieuws

Ziekte van Weil

De ziekte van Weil is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door Leptospira interrogans. Het is een ziekte die nog frequent voorkomt. het is een ziekte die wordt overgedragen door urine van ratten. Het is dus vaak aanwezig in water. Aangezien veel honden met name in de zomer zwemmen is het dus met name dan gevaarlijk.
Honden worden hier voor jaarlijks gevaccineerd. Toch wil ik u op de hoogte brengen van deze vaak dodelijke ziekte.

Hondenbelasting

Na meerdere decennia een additionele bijdrage geleverd te hebben aan de gemeentekas, middels de Middeleeuwse hondenbelasting, gaan wij, hondenbezitters, uw gemeente opnieuw een plezier doen.
Wij doen u namelijk, helemaal gratis, een geniaal idee van de hand: ga mee met uw tijd en voer een hondenbijslag in!

Arthrose bij de (oudere) hond

Arthrose bij de (oudere) hond

Artrose is één van de meest frequente problemen in de dierenartsenpraktijk. Het is een vorm van slijtage van gewrichten waardoor bewegingsproblemen en pijn kunnen ontstaan. Het is een aandoening die vooral bij oudere honden gezien wordt maar in sommige gevallen ook bij jongere dieren voorkomt

Keuzevrijheid en regels als ying & yang

Zaterdag 2 mei verzorgde O&O een jubileumcongres met een goede spreker; Sabrina Brando Sabrina verstrekte inzichten over dierenwelzijn.


Eén van de elementen die Sabrina daarbij aanhaalde was “freedom of choice”. Keuzevrijheid krijgt vandaag de dag, terecht, veel aandacht binnen het dierenwelzijn. Net als mensen, hebben dieren het nodig om hun omgeving te kunnen beïnvloeden.

Diervriendelijke tips voor warme dagen

Na een toch best wel druilerig voorjaar komen er nu toch echt ook  (zeer) warme dagen aan.(hoop ik). Leuk n.l. voor de meeste mensen, maar voor dieren moeten we even extra opletten! Veel van onze huisdieren kunnen niet zo goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier. Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is.

<<  3 4 5 6 7 [8

Contactgegevens

HONDENSCHOOL LUPO
Bolgerijsekade 1
4121ER, Everdingen

06 14 03 18 71
Kvk 30239758
Btw 1707.81.793.B.01
Bank: NL41INGB0008993316

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.

Ik begrijp het

Social Media

facebook-social

Hus-Logo-WHITE2